sunnuntai 31. toukokuuta 2015

IHANAT ERIKOISET


Olen pikkuhiljaa alkanut keräämään hieman erikoisempia puita pihaani. Täällä siis kasvoi lähinnä koivua, haapaa ja omeapuuta kun muutimme tänne.
Suosikkini pikkupuista on Hakuro Nishiki–paju. Se on pärjännyt hienosti ilman mitään lisätalvisuojauksia.


Hakuron kaverina kasvaa rönsyakankaalia, japaninsaroja ja Katsura.


Vuoden vanha Katsura muistuttaa enemmän isoa pensasta vielä. Tämä on myös suosikkipuitani. Sillä on ihanat sydämen muotoiset lehdet, kaunis väritys ja upea runko. Katsotaan osaanko leikata siitä enemmän puuta muistuttavan. 


Olen halunnut pitää ryhmän rauhallisena, joten sipulikukista alle on hyväksytty vain Queen of Night–tulppaanit. 

Tätä on kiva katsella parvekkeelta tai ohimennen olohuoneesta. 
Mukavaa viikon alkua!
SHARE:

29 kommenttia

  1. Kiva tuo paju! Minä haaveilen säleikköpuista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää hommaa sellainen. On mullakin ollut mielessä :)

      Poista
  2. Onpas kivannäköinen paju :) ja tulppaanit on kauniin näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Lehdet ovat valko-vihreä-vaaleanpunaiset, mikä tekee siitä koristeellisen.

      Poista
  3. Tuo Hakuro-Nishiki paju on todella suloinen tapaus ! ♥

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis paju! Tulppaanien varret näyttävät huiman pitkiltä, jaksavatko pysyä hyvin pystyssä? Minulla on myös jotain tummaa pitkävartista tulppaania, joka on juuri avautumassa, mutta ne meinaavat kaatua :( Yhden kukan jo pelastin maljakkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan jämäkkä lajike, joka kestää sateenkin. Mullakin on joitain hoippujia, mutta ne joutavat hyvin maljakkoon.

      Poista
  5. Istutusryhmien rauhallisena pitäminen on muuten aika vaikeaa, ainakin minulle. Sinulla on onnistunut lopputulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin ainoa rauhallinen :D,muissa on lievästi sanottuna tunkua.

      Poista
  6. Kaikki ovat selvästi innoissaan pajustasi, niin minäkin. Mistä mahdoit hankkia sen? terkuin Suska koivuladesignesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paju on nyt kolmatta kesää meillä. Vaikka paikka näyttää aukealta, rajautuu se kahteen isoon rakennukseen, pensaisiin ja puihin kaikilta neljältä sivulta. Näin suojaisalla paikalla paju menisi varmasti heittämällä kakkosvyöhykkeelläkin.

      Poista
  7. Tämä kasvi-innostus leviää kohta täysin käsistä. Hakuro-paju kävisi minunkin makuuni ja pihaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan tämä homma leviää kuin pullataikina. Kaikki pitää saada ja jonnekin änkeä. Sama homma mulla kun visiteeraan muiden blogeissa :D

      Poista
  8. Puita kaipaan minäkin, nuoria ja kukkivia. Ihanat kuvat, noita tulppaaneja minäkin rakastan; tänä keväänä tuli ähky kun maasta nousi kaikenkirjavia yksilöitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on oma penkkinsä kaikenkirjaville yksliöille. Pari tulppaaniryhmää on ihana pitää aivan omana juttunaan. Tällaisia yhden lajikkeen penkkejä pitää tehdä pari lisää.

      Poista
  9. Tuo hakuro on oikein kivan näköinen!

    VastaaPoista
  10. Sait minutkin innostumaan hakurosta aiemmilla postauksillasi. Etsiskelen meille pientä puuta ja tuo houkuttaisi, mutta koska asun kolmosvyöhykkeellä, menestyminen on edelleen mietinnässä. Kerrotko, millaiseen maahan olet omasi laittanut? Meillä kasvupaikka on aurinkoinen ja lämmin (muttavälillä tuulinen), tällä hetkellä maa on savensekainen. Magnolia ei kestänyt paikassa kuin yhden talven ajan :(. Kiinnostaa siis tietää, tarvitaanko uskaliaaseen testiin suuriakin maanparannustemppuja.
    Sini K.
    www.kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kohtaa maa on hiekkamultaa. Päällä on ehkä 15 senttiä multaisaa maata ja alla melko hiekkaista. Tähän alueeseen on lisätty lapion piston verran multaa. Yleensä pajut kyllä tykkäävät savisesta maasta, mutta en tiedä onko tällainen koristepaju vähän eri juttu. Enemmän mietin sitä tuulensuojaa kuin maanparannusta. Tämä ei ole mikään järkyn kallis puu kokeiltavaksi onneksi. Ja on jo ekana kesänä nätti. Tämä yksilö on Tahvosten taimi. Kokeilemaan vaan!

      Poista
  11. Minäkin olen innostunut viime vuosina puista ja oikeastaan muistakin puuvartisista kasveista. Tuo Hakuro-pajukin on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Se on meidän maassamme todella loistava ominaisuus. Rakastan myös perennoja, mutta muo tympii kun suurimman osan vuodesta, ne ei näytä miltään.

    VastaaPoista
  12. Oi mikä ihana, inspiroiva blogi sulla täällä onkaan! Puutarhaideat ovat niin tervetulleita,
    meillä on piha-alueet vähän ripin raapin niin kotona kuin möksälläkin.
    Jos ennätät, niin tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. mökkimaisemissa
    Turun saaristossa.

    VastaaPoista
  13. Pienet pajupuut ovat tosi kivoja. Ostin keväällä tundrapajun. Toivottavasti saan sen talvehtimaan:)

    VastaaPoista
  14. Minä taas olen haaveillut katsurasta. :) Valitettavasti luulen sen kasvavan liian isoksi pienellä palstallani ja luultavasti se on kielletty siirtolapuutarhassa. Ainakin yhdestä isosta pensaasta olen saanut nuhteita...

    VastaaPoista
  15. Hei!

    Ihan uteliaisuuttani kysyisin että millä kasvuvyöhykkeellä sinulla tuo hakuro Paju menestyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1B- vyöhykkeelä, mutta olen nähnyt tätä myös 2-vyöhykkeellä. Kiinnitä huomiota kasvupaikkaan. Minulla tämä istutus on kahden ison rakennuksen keskellä ja toisilta sivuilta suojaavat isot puu ja pensas. Hakuron kaveri katsura kaipaa myös tuollaisen suojaisan paikan.

      Poista
  16. Kiitos tiedosta! Istutin tommosen piharakennuksen ja kallionnyppylän suojaan,mutta asun kolmos vyöhykkeellä. Ajattelin testata. Joka tapauksessahan tää on vartettu johonkin toisen pajun runkoon, että mietin voisitko tuota vartoskohtaa suojata jotenkin, kun juurien nyt luulisi kestävän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vartettu jonkin toisen pajun runkoon, mutten muista minkä. Tämän runkoon on tullut pieniä repeämiä talven aikaan. Myös kahdella tutulla puun latvus on ikään kuin haljennut lumen painosta. Paju elää usein silti, mutta siitä tulee hieman muotopuolinen. Tuttuni laittaa latvuksen nippuun poninhännälle nykyään.

      Olen pitänyt talvella huolta siitä, että juuri tämän puun juurella on paksu kerros lunta. Talvisuojaturve voisi olla myös hyvä vaihtoehto. Aina kannattaa sitä paitsi kokeilla! :)

      Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig