Joulukalenterista paljastui pikkuleipureille uutukaiset essut ja ihania eläinaiheisia muotteja. Nalle, siili, etana ja kettu tuovat mukavaa vaihtelua tonttujen syömiseen.
Jääkaapissa köllötti allergisille lapsille sopiva taikina. Alkuperäinen ohje on Hellapoliisin, ja olen muokannut siitä maidottoman ja mausteiltaan meille sopivan.
Ohje:
200 g maidotonta leivontaan sopivaa margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
1 dl Oatlyn vaniljakastiketta
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
1tl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1tl leivinjauhetta
Paista 175 asteessa 6-9 minuuttia.
Piparit kannattaa leipoa mahdollisimman kylmänä, sillä taikina on kaupan taikinaan verrattuna työläämpi käsitellä. Reilu määrä jauhoja ja teräväkärkinen lasta auttoivat kummasti siirrossa.
Pomeranssin sitruksinen maku on ihana!
Kivoja muotteja. Pipareista tulee ihanaa joulun tuoksua.Hyvää kolmatta adventtia!
VastaaPoistaTuoksu ja tunnelma on mun mielestä näiden paras anti. Vaikka on ne hyviäkin :) Ja on ihana tehdä lasten kanssa yhdessä.
PoistaMausteista tulee joulun tuoksut. Meillä osa piparitaikinasta menee sellaisenaan herkkusuiden kitusiin.
VastaaPoistaTotta! Mausteet tekevät joulun. Yksi syy allergiataikinan veivaamiseen on se, että muksut saavat syödä taikinaa. Kyllä se nyt vaan kuuluu jouluun :D
PoistaPiparin tuoksu on joulua.
VastaaPoistalaitan ohjeen talteen kun kaveripiirissä on tarvetta tuollaiselle ohjeelle
Hyvä jos kelpaa! Hyvät maidottomat, munattomat ja gluteenittomat ohjeet ovat väliläl kiven alla. Laitan niitä aina talteen, kun hyvän löydän.
PoistaMikä kumma siinä onkin, että aina pitää ohjeita sorkkia? No tässä oli myös tuo maidottomuus, mikä piti meille korjata. Menköön sen piikkiin :)
VastaaPoistaKivoja muotteja!
VastaaPoista