Mikään ei maistu syyskuussa niin hyvältä kuin oman kasvihuoneen tomaatit. Sokeripitoisuus yllättää tottuneenkin maistelijan joka vuosi. Erikokoiset, väriset ja makuiset tomaatit katoavat suihin pääasiassa tuoreeltaan. Näitä ei meinaa raaskia kypsentää. Ettei vain menetä yhden yhtä makuvivahdetta.
Olen nyt vuosien saatossa kasvattanut tomaatteja avomaalla, parvekkeella, GrowCampissa ja kasvihuoneessa. Viimeinen on sanomattakin selvästi se kätevin tapa kasvattaa. Ehkä hieman yllätti se miten itsestään tomaatit siellä tulevat. Kaikki ylimääräinen puljaaminen jää pois, kun suojausta ei tarvitse miettiä. Katetussa lavassa tomaatit olivat lähes yhtä makeita kuin kasvihuoneessa. En tiedä tuntuuko se vain siltä, mutta kyllä nämä taitavat kasvihuoneessa tulla vielä hitusen makeammiksi. Katettu lava on kyllä edelleen hyvä vaihtoehto. Jopa hitaimmat lajikkeet ehtivät siellä kypsäksi.
Sisälle saa kerralla kantaa jo ison kopallisen tomaattia. Mukaan nappaan myös pudonneet raakileet, jotka saavat kypsyä ikkunalla. Tämän vuoden potrettikin piti napata muistoksi. Vuoden 2017 luokka valmistui komein arvosanoin vilpoisesta kesästä huolimatta.
Herkullista viikon alkua!
Ihana potretti! 😍🍅
VastaaPoistaVoi meitä onnellisia kasvarin omistajia! Kauan me kumpikin kasvarista haaveiltiinkin...
No älä. Mä jo ootan, että saan tuon tyhjäksi tomaateista. Laitan lattian kuntoon ja juon glögiä läpi talven siellä :D
PoistaRunsasta satoa olet kasvihuoneestasi saanut, kyllä itse kasvatettu vaan kaupan tomaatin voittaa, mennen tullen, vaikka kuinka olisi kotimaista.
VastaaPoistaJos olisin keväällä arvannut, millainen kesä tulee niin olisin sinne laittanut muutakin kuin tomaattia ja paprikaa. Kasvimaan lavakauluspenkit ainakin lainehtivat vedestä niin moneen otteeseen tänä kesänä, ainakin täällä.
Jospa se ensi kesä olisi parempi.
Ensi kesä on taatusti parempi. Ei se oikein tästä huonommaksi mene. Mä taidan laittaa jatkossa kurkkua enemmän. Ehkä kesäkurpitsankin :D
PoistaSamanmoista herkkua on nautittu meilläkin. Ja ovat paljon parempia kuin kaupan tomaatit.
VastaaPoistaKäsittämätön ero!
PoistaUskon, että on makoisaa! Viljelin parina vuonna tomaattia, mutta tänä vuonna en Kyllä taas pitää ensi vuonna aktivoitua!
VastaaPoistaNäiden kanssa pitää aktivoitua joka kesä :D
PoistaColorful tomatoes.. I like the scent of fresh tomato ♥️
VastaaPoistaIt´s surprisingly srtrong, but in a good way :)
PoistaKauniin värisiä herkkuja <3
VastaaPoistaNo näin on. Ja ihanan makuisia.
PoistaHei tulin vierailulle. Tomaatin kasvatuksesta en tiedä mitään. Mutta selailin blogiasi ja kiinnostuin kun kirjoitit pensasmustikoiden lannotuksesta marjomisaikaan. Eli milloin aloitat sen kantelun. Silloin kun ensimmäiset kukat ilmestyy vai milloin? Kirjoitin myös Chia vanukkaan ohjeen ylös. Siinä jäi myös epäselväksi mitä on granola? Käyn kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Hyvää alkavaa viikkoa.
VastaaPoistaAlan lannoittaa pensasmustikoita, kun kasvukausi alkaa kunnolla toukokuun paikkeilla. Granola tarkoittaa mysliä :)
PoistaKiva kun kävit vierailulla. Pitää tulla katsomaan sinunkin blogiasia :)
Kyllä, ne ovat melkein kuin karkkeja!
VastaaPoista