keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Raikas joulukakku

Raikas joulukakku maistuu marengilta, suolaiselta kinuskilta ja mustikoilta. Kehittelin teille kakun, joka on koostumukseltaan raikas ja juuri passeli tarjottava joululoman vieraille. Kakku sopii hyvin myös uuteen vuoteen. Kakku on tehty 20 sentin irroitettavaan ympyrän muotoiseen vuokaan. Kakussa ovi käyttää myös valmiita marenkipohjaa. 

maailman-paras-joulukakku-100outdoor

OHJE:

Marenkipohja
3 valkuaista
1,5 dl sokeria 
1 tl etikkaa

Erota valkuaiset keltuaisesta. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää sokeri erissä vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää halutessasi hieman etikkaa. Se vahvistaa vaahdon rakennetta.  Muotoile ympyrän muotoinen marenkinpohja leivinpaperin päälle. Paista kiertoilmauunissa sadassa asteessa noin. 35 minuuttia. Avaa sen jälkeen luukku, sammuta uuni, ja anna marengin olla jälkilämmössä noin 20 minuuttia. 

VINKKI: Käytä marengin tekoon aina putipuhdasta ja täysin kuivaa astiaa. Esilämmitä uuni, marenki ei pidä odottelusta. 

Suolainen kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
0,5 tl suolahiutaleita tai jotain hyvälaatuista suolaa

Sekoita aineet kattilaan ja kiehauta. Sekoita kinuskia puulastalla. Älä anna kiehua enempää kuin 2 minuuttia. Siirrä kastike jääht
ymään siksi aikaa, kun teet muut kakun osat valmiiksi.

Kermatäyte
5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
2 levyä liivatetta
Laita liivatelevyt likoamaan jääkylmään veteen. Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri vaahdoksi.

Vatkaa sokeri ja kananmunan keltuaiset kuohkeaksi ja yhdistä seos kermavaahtoon. 

Kiehauta pikkutilkka vettä ja annan liivatelehtien sulaa kuumaan veteen. Sekoita täysin juoksevaksi muuttuneet liivatteet vaahtoseokseen.

Kakun kasaaminen 
200g digestivekeksiä 
2 dl mustikoita (voivat olla jäisiä)

Tee marenkilevyistä pohja vuokaan. (Rikoin osan marengista, jotta sain tasaisen pohjan. Ei näy lopputtuloksessa). Murenna puolet kekseistä ja ripottele ne tasaisesti marengin päälle. Lisää keksimurujen päälle puolet mustikoista ja noin kolmasosa kinuskikastikkeesta.  Lisää lopuksi vuokaan puolet vaahdosta.

Tee toinen kerros samaan tapaan: marenki, keksinmurut, kinuskikastike ja vaahto. Koristele kakun päällinen lopulla kinuskilla. Halutessasi voit ripotella kakun päälle m
yös mustikoita.

Anna kakun jääht
yä noin 7 tuntia pakastimessa. Ota kakku esille noin puoli tuntia - tunti ennen tarjoilua. 

maailman-paras-joulukakku-100outdoor


Ihanaa joululomaa kaikille joilla sitä on! Se on kaverit ihan just uusi vuosi.

Reipasta keskiviikkoa!

SHARE:

3 kommenttia

  1. Tein just jouluksi tuon alkuperäisen puolukkaisen version. Ja se oli todella hyvää, ajattelin kokeilla seuraavaksi vadelmista tai herukasta tehtyä täytettä. Ja tuo mustikkainen on varmasti yhtä hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolainen kinuski teki tästä melko erilaisen hyvällä tavalla. Suosittelen!

      Poista
  2. Taatusti hyvää. Joululta on jääkaappi ja pakastin edelleen täynnä syötävää, joten laitan tämän ohjeen talteen myöhempää käyttöä varten.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig