Jäädytetty ananas on ihan huippu! Ameriikassahan tämä on jo ihan vanha juttu, mutta meille se rantautuu hieman jälkijunassa. Amerikkalaiset supermarketit myyvät ananasta myös suoraan pakkasesta. Meillä se täytyy vielä pilkkoa itse ja lykätä pakastimeen. Mikä tässä on sitten niin kummallista. Rakenne hyvät ihmiset. Pakastettu ananas lykätään blenderiin ja surautetaan. Lopputuloksena on miedon makuinen kuohkea vaahto. Meillä ananasta löytyy pakkasesta nykyään päivittäin. Smoothie on välipalana terveellinen herkku varsinkin hieman vaahtomaisena. Itse juon smoothien muodossa myös päivän terveelliset marjat. Alla ohje tämän päivän sekoitukseen. Se on meidän perheen suosituin versio.
Mustikka-ananas smoothie
Reilu desin verran ananasta jäädytettyinä paloina
1 dl mustikoita
puolikas banaani
2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
2-3 dl makettamatonta mantelimaitoa
Sitten vain surautetaan.
Ihanaa pakkaspäivää!
Mä en olekaan tajunnut tuota! Joskus tehdään smoothieita sekalaisista pakastetuista hedelmistä, joiden seassa on ananasta. Silloin lopputulos on tosiaan vaahtoisampi. Tää olikin hyvä vinkki, nyt ananakset joutuu pakkaseen ennen käyttöä.
VastaaPoistaMustikka tekee smoothieen hauskan värin, oikein vuoden trendin mukaan. ;)
Kiva idea! Kun vaan jaksais joskus pilkkoa ananaksen. Jostain syystä se ei kuulu lempipuuhiini, vaikkei tuo kai niin mahottoman vaikeaa oikeasti olekaan..
VastaaPoistaJestas. Mä olen ollut kerrankin aikaani edellä - tai sitten amerikkalaisten kanssa samassa ajassa :D
VastaaPoistaMulla on ananaspaloja pakkasessa ja juurikin smoothieihin olen niitä käyttänyt. Tosiaan, siitä se vaahtomaisuus... Ei päivää, ettei jotakin uutta :D