Oletko ikinä kokeillut tehdä sokeritonta jäätelöä? Minä kokeilin. Tovi meni miettiessä millä makeutan jäätelömassan, jos en halua käyttää hunajaa. Päädyin lucuman ja tocon käyttöön. Jäätelöstä saa taatusti vielä maistuvamman, jos mukaan lorauttaa hieman hunajaa tai steviaa. Parhaalta jäätelö maistuu gluteenittomasta tötteröstä nautittuna. Näitä saa hyvin varustetuista ruokakaupoista.
OHJE
5dl jääkaappikylmää kookoskermaa
3 rkl lucumaa
1 rkl tocoa
noin 3 rkl sokeritonta raakalakritsijauhetta
5dl jääkaappikylmää kookoskermaa
3 rkl lucumaa
1 rkl tocoa
noin 3 rkl sokeritonta raakalakritsijauhetta
vaniljapalkon sisus
Vaahdota jääkaappikylmä kookoskerma (vaahdottuu vain kylmänä). Lisää joukkoon lucuma, vanilja ja toco, ja sekoita massasta tasainen. Lisää lakritsijauhetta ruokalusikallinen kerrallaan, sekoita ja maista välissä, jotta löydät itsellesi sopivan sävyn. Laita pakastimeen. Massaa voi sekoittaa puolen tunnin välein. Hyvää tuli ilmankin. Vaniljan sijaan tähän kävisi varmasti myös sitruunanmehu.
Sokerittoman tammikuun kahvihetket pelastettu. Nyt kun alkaa olla reseptejä hallussa niin mistä sitä tietää, jos innostuisi vielä jatkamaan.
Ihanaa tostaita!
Siinä se on! Sokeriton jäätelö, josta haaveilit <3 Ihanaa!
VastaaPoistaPs. Ensimmäinen kommentti meni väärään postaukseen kun rävelsin :)