Vuosi 2019 on toistaiseksi ollut sokeriton. Aloitin ilman tavoitetta, paineita tai määränpäätä. Kunhan kokeilisin sen verran mitä jaksaisin. Olen viettänyt sokerittomia kuukausia ennenkin, ja vointi on silloin paras mahdollinen. Verensokeri ei sahaa, hiilareita ei tee niin paljon mieli ja iho voi mitä parhaiten. On uskomatonta miten sokeri vaikuttaa jopa ryppyihin. Katala aine, jota ilman on niin vaikea tulla toimeen. Pääni kyllä tietää miten toimia. Suuni vain ei valmis yhteistyöhön. Mikään ei maistu samalle kuin sokeri. On vain huonoja ja kohtalaisia korvikkeita. Parhaimmillaan ne onneksi myös yllättävät joskus.
Koska teen kotona töitä ja olen aamiaisen ystävä, saatan viikollakin kevyt-brunssitella menemään itsekseni. Koska yleensä naputtelen tekstejäni kasaan sängylläni, saatan kantaa tarjottiminen mukanani. Tulppaanit lisäsin kuvia ja teitä varten. Se myönnettäköön. Tämä annos tuntui niin herkkuhetkeltä, että en kaivannut sokeria. Proteiinipitoiset banaaniletut olivat täydellisiä kahvin kanssa. Koko komeuden kruunasi veriappelsiinit ja granaattiomenan siemenet ja mehu.
BANAANILETUT
2 kananmunaa
banaani
2 kananmunaa
banaani
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl tocoa
ripaus kardemummaa
ripaus kardemummaa
Muussaa banaani ja sekoita aineet ja paista voissa. NAM!
Eniten kysytään onko makeanhimo helpottanut. Ihan vähän. Mutta ajattelen herkkuja silti päivittäin. Karkkihyllyyn päin en uskalla edes katsoa. Viikonloput ovat vaikeimpia. Luulen, että kehittelen, jonkun makean sokerittoman herkun taas huomenna, jotta pysyn järjissäni ja kaidalla tiellä.
Aurinkoista viikonloppua!
Sokeritta ollaan täälläkin menty, ainakin melkein. Ainoastaan kyläilyreissuilla olen ottanut mitä on tarjottu, vaikka olisikin sokerisia kahvileipiä.
VastaaPoistaMutta monta kertaa päivässä on mielessä irtokarkit!
Mahtaa olla vaikeaa, sokeria tukitaan joka paikkaan, melkein. Tsemppiä, kunnianhimoinen haaste.
VastaaPoistaAh, niin hyvännäköistä! Alkoi tekemään mieli jotain sitrushedelmää... Tsemiä sokerittomaan, tekee taatusti hyvää keholle! 😊👍
VastaaPoistaBanaaniletut kuulostavat hyviltä, täytyy testata reseptiä! Itse olen jo vuosia sitten vaihtanut valkoisen sokerin intiaanisokeriin eli en käytä leivonnassa muuta kuin sitä ja suklaata ostetaan ainoastaan ekokaupoista, mistä sitä saa intiaanisokerilla valmistettuna. �� Ei ole vuosiin tehnyt irtokarkkia mieli vaikka ennen söin niitä jopa puoli kiloa päivässä. Juju on että saa joka päivä vähän makeaa, mutta terveellistä makeaa ��
VastaaPoista