Helmikuun alkuu tietää aina mullan tuoksua, siemenpussien rapinaa ja esikasvatuskauden alkua. Tykkään aloittaa aikaisin ja hoitaa kylvöjä ja koulintoja osissa. Siksi on luontevaa kylvää helmikuusta eteenpäin joka kuussa pari lajia tai lajiketta. Aloitin jättiverbenoilla ja kelloköynnöksillä.
Pienensin esikasvatettavien määrää hieman viime vuonna ja homma toimi hyvin. Yksiköiden määrä ei varsinaisesti vähene, koska kasvatan isommat satsit valittuja kasveja. Hoito oli näin helpompaa ja sain hoidettua kaiken töiden ohella, joka ei kevätpainotteiselle yrittäjälle ole itsestään selvyys. Tänä vuonna mennään hyväksi havaitulla kaavalla.
Laadukkaat esikasvatusastiat, aluslautaset ja kuvut jaksavat ilahduttaa. Olen jo useamman vuoden mennyt hyväksi havaituilla astioilla. Joukossa on kierrätysastioita sekä esikasvatukseen suunniteltuja minikasvareita (kierrätetystä muovista). Koen hyväksi, että samat astiat kestävät vuodesta toiseen. Tärkeintä on kulmikas muoto, joka mahdollistaa tilan maksimaalisen hyötykäytön.
Käytän aina kylvöille annettua taimimultaa ja puhtaita astioita. Kun taivoitteena on isot määrät taimia, on paras antaa niille mahdollisimman hyvät lähtökohdat. Kelloköynnöksen taimikasvatuksesta tulee aina joka helmikuu paljon kysymyksiä. Olen koonnut aiheesta aiempaan postaukseen vinkkejä. Pääset lukemaan ne täältä.
Jättiverbena kaipaa kylmäkäsittelyn. Laitan siemenet varuiksi jääkaappiin kylmään. Yleensä olen käsitellyt siemenet hangessa. Vinkit kylmäkäsittelyyn löydät täältä. Edellä mainittujen lisäksi kasvatuslistalla on auringonkukkia ja kesäpäivänhattuja. Katsotaan mistä muusta innostun matkan varrella.
Ihanaa viikonloppua!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti