Piparicookiet taitavat olla tämän joulun hitti. Lehtijutuissa ja somessa vilisee toffeella ja suklaalla höystettyjä piparikeksejä. Pakko oli kokeilla itsekin. Nopeammin nämä meillä loppuivat kuin tavalliset piparit.
Tein kaksi kokeilua 500 gramman taikinasta, josta tuli puolet kumpiakin keksejä. Ohjeita on näkynyt erilaisia. Totesin, että itselleni helpoin tapa oli vaivata taikina ja piparit käsin sopiviksi. Toffee piparia varten leikkasin keksin kokoisen palan, upotin makeisen sisään, pyörittelin taikinan palloksi ja painelin keksin muotoon. Toffee jäi kokonaan keksin sisään ja suli sinne.
Cookiepipareita varten sekoitin 250 grammaan taikinaan murskaamisen jälkeen ison kourallisen cashew-pähkinöitä, yhden Fazerin sinisen patukan ja kourallisen rusinoita. Vaivasin aineet sekaisin, tein taikinasta pötkön ja leikkasin siivuja. Kuvitetun ohjeen voit katsoa esimerkiksi täältä. Paistoin keksit 175 asteessa 7–8 minuuttia.
Ihanaa viikon alkua!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti