Sokeriton suklaakakku on suussa sulavan makea. Herkku saa makeutensa taateleista ja steviasta. Mehukkaassa kakussa on maapähkinävoin vihahde, mutta muuten tämä herkku on suklaan ilotulitusta. Kakkuun ei tarvita vehnäjauhoja, maitoa tai voita. Eli kakku on sokerittomuuden lisäksi gluteeniton ja maidoton. Sitä ei kyllä uskoisi! Ja lupaan, että kakku vain paranee vietettyään jääkapissa yön. Sen vuoksi tämän herkun voi hyvin leipoa juhlahetkeä edeltävänä iltana. Juuri ennen tarjoilua kakun päälle vatkataan tuore kauravaahto.
RAAKA-AINEET
Kakkupohja
140 g maidoton Keiju (tai kookosrasva)
2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
13 kpl kivetöntä taatelia
ripaus suolaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta
4 kananmunaa
1,2 dl mantelijauhoa
6 rkl raakakaakojauhetta
1 rkl steviaa
Vaahto
1 purkki Kaslink kauravispiä
1 tl vaniljauutetta
1 rkl steviaa
Vaahto
1 purkki Kaslink kauravispiä
1 tl vaniljauutetta
tarjoiluun marjoja ja hieman raakakaakaojauhetta siivilän läpi
OHJE
1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Laita 16 cm irtovuoan pohjalle leivinpaperi. Vuokaa ei tarvitse voidella.
2. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Pilko hieman pehmeitä taateleita ja lisää ne rasvaseokseen. Käytä sauvasekoitinta taaleiden hienontamiseen.
3. Lisää seokseen vaniljauute ja ripaus suolaa.
4. Lisää seokseen kananmunat yksitellen jokaisen välissä vatkaten. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe siivilän läpi ja sekoita. Lisää lopuksi stevia.
5. Kaada seos irtovuokapohjaan ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
6. Sekoita kauravispin joukkoon vaniljauute ja vatkaa vaahdoksi. Lado vaahto kakun päälle. Koristele tuoreilla tai pakastemarjoilla.
Uunissa paistaminen tasaa hieman makeutta. Suosittelen silti maistamaan taikinaa. Steviaa voi maun mukaan lisätä enemmänkin. Huomioi, että steviaa myydään eri koostumuksissa. Ohjeessa käytettyä steviaa käytetään samassa suhteessa kuin sokeria. Kakun makeuteen vaikuttaa myös kauravispi, joka on melko makean makuista.
Tätä meillä leivotaan taatusti toistekin!
Näyttää niin herkulliselle! Makeutta ja makua saa tosiaan muutenkin kuin sokerilla. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKaunis banneri! 💛
VastaaPoistahttp://jasukuvaa.blogspot.com/