tiistai 2. helmikuuta 2021

Mausteinen sosekeitto

Mausteinen sosekeitto on ihanan kevyt ja lämmittävä ruoka. Keiton luonne muuttuu hieman mukaan, miten sileäksi sopan surauttaa. Itse tykkään tästä keitosta eniten niin, että soseessa on hieman tekstuuria. Kasvissosekeitto sopii hyvin keventäjän ja kasvissyöjän lautaselle. Keitto on gluteeniton ja laktoositon. Tein keiton kuivilla yrteillä, mutta tilalla voi hyvin käyttää myös tuoreita. 

RAAKA-AINEET

2 rkl oliiviöljyä
2 tl basilikaa
2 tl timjamia
2 tl paprikajauhetta
1–2 tl valkopippuria
1 kokonainen tulinen chili
n. 10 sentin pala inkivääriä
1 litra vettä
400 g Mutti tomaattimurskaa
4 isoa porkkanaa
2 dl kuivia punaisia linssejä
Suolaa maun mukaan.
2 dl kaurakermaa


Tarjoiluun:
pannulla kevyesti paahdettuja kurpitsan siemeniä

OHJE

1. Huuhdo linssit ja laita ne sivuun odottamaan. 

2. Lorauta oliiviöljyä kattilaan ja sekoita joukkoon basilika, timjami, paprikajauhe ja valkopippuri. Pilko pieneksi myös chili ja inkivääri ja sekoita ne joukkoon. Anna ainesten maustua hetken aikaa miedolla lämmöllä, mutta älä anna ainesten ruskistua.

3. Lisää joukkoon vesi ja tomaattimurska. Anna kiehua. 

4. Kuori porkkana, pilko pieniksi ja lisää keittoon.

5. Lisää joukkoon linssit, ja anna keiton kiehua 30 minuuttia. 

6. Soseuta sauvasekottimella.

7. Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma ja suolaa. Anna keiton hautua vielä 5 minuuttia miedolla lämmöllä. 




Kokeile ja kerro mitä tykkäsit 😊
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig