maanantai 9. syyskuuta 2024

KUKKASIPULIT - KEVÄÄN KUKKALOISTO LUODAAN SYKSYLLÄ

Kaupallinen yhteistyö: Korpikangas Siemen-Frö

KATI-JUKARAINEN

Pidennä kukintakautta sipulikukilla

Sipulikukat ovat helppo tapa pidentää pihan kukintakautta. Varhaisimmat sipulikukat aloittavat heti, kun lumet ovat sulaneet. On ihanaa seurata sipulikukkien väripilkkuja siellä täällä, kun muu piha vasta heräilee kasvuun. Jos haluaa optimoida sen, että piha kukkii koko ajan, kannattaa katsoa tarkemmin sipulikukkien kukinta-aikoja. Niiden avulla voi valita mieleisiään kukkia niin, että piha kukkii koko ajan heti lumien sulettua.

korpikangas-tulppaanit

Minne sipulikukkia voi istuttaa?

Sipulikukat tarvitsevat ravinteikkaan ja runsasmultaisen pohjan. Siksi helpointa on istuttaa sipulit esimerkiksi perennapenkkiin, jossa on jo valmiiksi sopiva kasvualusta. Kun sipulikukat kukkivat, ovat perennantaimet vielä niin pieniä, että ne eivät peitä sipulikukkia. Kun perennat pääsevät kunnolla vauhtiin, saavat sipulikukkien kuihtuvat taimet jäädä perennojen sekaan tuleentumaan. Sipulikukkia voi istuttaa myös pensaiden juurelle ja pikkusipuleita nurmikolle.

korpikangas-siemen-frö

Sipulikukkia aurinkoon

Sopivia sipulikukkia aurinkoisille paikoille on paljon. Kokeile esimerkiksi erilaisia tulppaaneja, laukkoja, idänsinililjoja, hyasintteja, kevättähtiä, helmililjoja ja iiriksiä. Monista lajeista löytyy erilaisia jalostettuja lajikkeita, mikä lisää valinnan mahdollisuutta. Esimerkiksi tulppaanien suku on laaja, kirjava ja vaihtelevan koristeellinen. Sommittele sipulikukat sointumaan toisiinsa niin saat upeita lopputuloksia. Istutukseen voi sommitella pelkästään esimerkiksi erilaisia tulppaaneja. Yhtä hyvin voit yhdistellä pienempiä ja isompia sipulikukkia keskenään. Esimerkiksi helmililjat ovat kauniita tulppaanien kanssa.

narsissi

Sipulikukkia varjoon ja puolivarjoon

Sipulikukkien laajasta valikoimasta löytyy myös lajeja, jotka sopivat hyvin pihan katveisille alueille ja pensaiden juurelle. Kokeile esimerkiksi narsisseja, kirjopikarililjoja, krookuksia ja kiurunkannuksia. Varjoisemmilla alueilla erityisesti valkoiset ja hyvin vaaleat lajit ja lajikkeet erottuvat kauniisti tummaa taustaa vasten. Erityisesti narsissien valikoima on laaja ja sieltä löytyy hyvin myös eri sävyjä.

kati jukarainen

Korpikangas Siemen-Frö

Korpikankaalta löytyy laaja valikoima erilaisia sipulikukkia. Suomalainen verkkokauppa on tunnettu valikoiman lisäksi laadukkaista ja tuoreista sipuleistaan. Parasta on, että samasta paikasta löytyy perinteisiä suosikkeja, mutta myös herkullisia uutuuksia ja erikoisuuksia. Ihastuin erityisesti tulppaanien laajaan valikoimaan! Sipulikukkien lisäksi kannattaa vilkaista syksyllä kylvettävien siementen osasto, joka on erityisen laaja. Se on lisännyt lähivuosina roimasti suosiotaan, mitä en ihmettele. Syyskylvöt ovat harvinaisen helppo tapa kasvattaa.

sipulikukat

Sipulikukat - Näin onnistut!

Sipulikukat hankitaan nyt! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimmat lajit ja lajikkeet viedään vauhdilla käsistä. Kun sipulit ovat kotona, kannattaa odottaa vielä hetki. Sopiva aika istuttaa sipulit on silloin, kun lämpötila on asettunut kymmenen asteen tienoille. Tässä kohtaan sipuli ei lähde kasvuun ennen kevättä. Sopiva istutussyvyys on kaksi kertaa sipulin korkeus. Muista, että sipulikukat tarvitsevat runsasmultaisen kasvualustan kukoistaakseen.

tulppaanit

Katso Korpikangas Siemen-Frön koko valikoima täältä!


Instagramista löydät arvonnan, jossa voi voittaa Korpikankaan 40€:n arvoisen kukkasipulivalikoiman.


Kevään kukkaloistoa odotellessa ❤️

SHARE:

1 kommentti

  1. Kuinka kauniisti ajatus siitä, että kevään kukkaloisto syntyy jo nyt syksyn hiljaisuudessa, istutettujen sipulien uinuvasta voimasta. On niin lohdullista tietää, että jokainen istutettu sipuli kantaa mukanaan lupauksen uudesta elämästä ja värien ilosta tulevana keväänä. Kiitos, että jaoit tämän muistutuksen – se tuo mukanaan rauhaa ja toivoa tulevista, valoisista päivistä.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig