Kasvihuonekurkku - se kesän eka - on yksi puutarhavuoden kohokohdista. En tiedä miksi pitkäkurkut eivät saa osakseen samanlaista hypetystä kuin itse kasvatetut tomaatit. Itse kasvatetun ja kaupasta ostetun kurkun makuero on samalla tavalla tosi iso kuin tomaatillakin.
Meillä puolet kasvarin kasvatustilasta on varattu kurkuille, koska koko perhe syö niitä mielellään. Kurkku ehtii usein satoikään myös tomaattia nopeammin, miksi näitä on kiva kasvattaa. Tänäkin vuonna saan kerätä ensimmäiset kurkut jo ennen juhannusta. Heinäkuussa satoa alkaa tulla tasaisesti.
Itse kasvatetun kasvihuonekurkun maksu on pehmeämpi ja makeampi. Kitkerä se on ainoastaan silloin, jos kurkun antaa kasvaa liian isoksi. Pienempänä kurkku on maukkaampi.
Jos kurkun kasvatus kiinnostaa, kuuntele uusin Puhetta puutarhasta -podcast alla olevasta soittimesta. Jos haluat lukea täsmävinkit kasvatukseen. Lue Versoilevan sivuilta uusin artikkeli: Kasvihuonekurkun kasvatus.
Minä en ole vielä päässyt maistamaan itse kasvatettuja kurkkuja. Tänä vuonna kaikki kurkuntaimeni kuolivat. Ensi vuonna uusi yritys! Täytyypä lukaista sitä ennen tuo Versoilevan artikkeli. Uskon, että omien kurkkujen maku on huomattavasti kaupan kurkkuja parempi. Aurinkoista juhannusviikkoa!
VastaaPoista